Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint a hungaroringi 3. helyezése azt jelzi, hogy a Ferrari szinte bármilyen pályán és időjárás esetén versenyképes.

Fernando Alonso a 3. pozícióban ért célba a Magyar Nagydíjon, de talán jobb helyezést is elérhetett volna, ha a rajt után nem szorul be Nico Rosberg és Michael Schumacher Mercedese, majd később Mark Webber Red Bullja mögé. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a spanyol a felzárkózás hevében több apró hibát is elkövetett: kétszer lecsúszott a pályáról, egyszer pedig meg is pördült.

"A rajtnál jól jöttem el, de aztán az első kanyarban volt egy kis gondom a tapadással, és Michael (Schumacher) el tudott menni mellettem. Ezek után több olyan incidens is volt, amelyek miatt értékes időt vesztettem a Mercedes, majd Mark Webber mögött. Ekkor úgy döntöttünk, hogy korábban állunk ki kerékcserére, és négykiállásos stratégiára váltunk. A terv működött, így fel tudtunk állni a dobogóra. A többieknek is volt néhány nehéz pillanatuk, de sikeresen a pályán tartottuk az autót a slick gumikkal akkor is, amikor ismét esni kezdett. Nem voltunk nagyon gyorsak a szuperlágyakon, de nem estünk pánikba, átváltottunk a lágy gumikra. Nagyon érdekes és izgalmas verseny volt."

A 3. helyezés azt jelentette, hogy Alonso sorozatban negyedszer állhatott fel a dobogóra, miután Valenciában 2., Silverstone-ban 1., a Nürburgringen pedig 2. lett. Szerinte ez azt jelzi, hogy a Ferrari szinte mindenhol versenyképes lehet: "Úgy vélem, magabiztosan várhatjuk a szezon második felét. Az autó rengeteget fejlődött, dobogós helyezésekért és a pole pozícióért harcolunk." Alonso ugyanakkor reméli, hogy a nyári szünet utáni futamokon melegebb lesz: "Sajnos júliusban nem volt túl jó időnk. Nekünk nagyon jól jön a forróság, úgyhogy reméljük, hogy augusztusban és szeptemberben számunkra kedvezőbb lesz az időjárás."

Felipe Massa hiába remekelt az edzésen, a pálya piszkosabb oldaláról nagyon gyengén rajtolt, majd a 8. körben kicsúszott, és nekiütközött a gumifalnak. "Attól tartottam, hogy túlságosan megsérült az autó ahhoz, hogy folytathassam a versenyt, de a mérnököm azt mondta, mehetek tovább. Itt sok időt vesztettem, és annak ellenére, hogy néhány jó előzéssel felzárkóztam, dühös vagyok, mert nem tudtam harcolni a dobogóért, pedig megtehettem volna" - mondta a csalódott brazil, aki csapattársához hasonlóan a jobb folytatásban bízik: "Most kezdődik a nyári szünet, indulok vissza Brazíliába, hogy a családommal legyek. Biztos vagyok benne, hogy amikor visszatérünk Európába, a világbajnokság második fele jobb lesz, mint az első."