Vágólapra másolva!
Bár a két legutóbbi versenyen Ferrari- és McLaren-győzelem született, Fernando Alonso szerint továbbra is a Red Bull a Forma-1 domináns csapata.

Fernando Alonso úgy véli, hogy bár a két legutóbbi versenyen Ferrari- és McLaren-győzelem született, ő maga pedig minden ellenfelénél több pontot gyűjtött az Európa Nagydíj óta, továbbra is a Red Bull a Forma-1 legerősebb csapata. Amikor a spanyolt arról kérdezték, vajon a Ferrari hamarosan átveszi-e a vezető szerepet a világbajnok alakulattól, így válaszolt: "Nem hinném. Silverstone-ban az első és a második rajtkockát szerezték meg, a Nürburgringen pedig az elsőt és a harmadikat, szóval még mindig ők dominálnak."

Alonso szerint a Ferrari már megoldotta azokat a műszaki problémákat, amelyek a szezon első felében hátráltatták őket; úgy véli, a Red Bull befogásához elsősorban arra lenne szükségük, hogy mindkét autójuk folyamatosan az első három között végezzen az időmérő edzéseken és a versenyeken is. A kétszeres világbajnok ezzel Felipe Massa teljesítményére utalhatott. A két éve épp a Hungaroringen súlyos balesetet szenvedő brazil sokkal gyengébben szerepel, mint csapattársa: a szezon eddigi tíz versenyén mindössze 62 pontot szerzett, miközben Alonso több mint kétszer annyit, 130-at.