Vágólapra másolva!
Fernando Alonso boldog a Német Nagydíjon elért 2. helyével, azonban tudja, hogy a Ferrari szombati tempóján javítani kell. Felipe Massa egy kerékanya miatt vesztegelt a bokszban.

A Brit Nagydíjon aratott győzelem után a Ferrari ezúttal lecsúszott a dobogó legfelső fokáról, Fernando Alonso azonban cseppet sem csalódott a Nürburgringen elért 2. helyezése miatt. A legutóbbi három verseny eredményeit összesítve a spanyol szerezte a legtöbb pontot, ráadásul három teljesen eltérő pályán, így kijelenthető, hogy az olasz istálló már mindenhol képes felvenni a harcot a Red Bullal és a McLarennel.

"Egy ilyen második hely után könnyű lenne azt mondani, hogy lehetett volna jobb is, de ennek ellenére elégedett vagyok" - mondta a spanyol. "Silverstone nagyon gyors pálya, Valenciában a fékek fontosak, a Nürburgringen pedig a lassú kanyarok vannak többségben - és mi mindhárom pályán egyenletesen jó teljesítményt nyújtottunk."

Alonso a 4. helyről indulva már a rajtnál megelőzte Sebastian Vettelt, akivel szoros csatát vívott az első körökben, majd a címvédő hibája után Lewis Hamiltonnal és Mark Webberrel harcolt a győzelemért. A verseny döntő momentuma a 32. körben érkezett el számára, amikor második bokszkiállása után egy pillanatra átvette a vezetést, az egy körrel korábban kiálló Hamilton azonban megelőzte a második kanyarban.

Forrás: AFP

Alonso a Ferrari versenytempóját dicsérte, az időmérőn mutatott sebességükkel azonban még nem elégedett. "Teljesítmény szempontjából ma egyértelműen jobbak voltunk, mint a két Red Bull. Szombaton viszont még mindig hiányzik valami, tegnap 3-4 tized volt a lemaradásunk, de biztos vagyok benne, hogy ezen a téren is fejlődni fogunk" - bizakodott.

Felipe Massa is elégedett lehet teljesítményével, ő a futam nagy részében Vettel előtt autózott, az utolsó körben végrehajtott bokszkiállás után azonban visszaesett a mögé, és végül 5. lett. "Az utolsó bokszkiállásomnál probléma volt a bal hátsó kerékanyával, ami néhány másodpercembe került. Néha megtörténik az ilyesmi, nem érdemes vádaskodni" - magyarázta.

Pat Fry, a Ferrari technikai igazgatója elsősorban azért elégedett, mert a szokatlanul hűvös időjárás elméletben nem kedvezett a Ferrarinak, mégis jól teljesítettek. "Tudtuk, hogy hideg időben nehezebben melegítjük fel az abroncsainkat, mint az ellenfeleink, ez a lágy és a közepes gumira is igaz. Mégis nagyon jó volt a versenytempónk, így elmondhatjuk, hogy ebből a szempontból is fejlődtünk."

A 86 pontos hátránnyal álló Alonso elmondta, a Ferrarinak akkor van esélye a világbajnokság megnyerésére, ha az összes futamon a dobogón végeznek, Vettelt pedig nem csak ő, hanem a McLaren versenyzői is legyőzik.