Vágólapra másolva!
A Ferrarinál állítják, nem érte őket meglepetésként a Német Nagydíj időmérőjén tapasztalt hátrányuk. Fernando Alonso szerint még van esélyük a győzelemre, ő száraz versenyben reménykedik.

A Német Nagydíj időmérője előtt úgy tűnt, a Ferrari komoly veszélyt jelenthet a Red Bullra, ám az olaszoknak végül azonban esélyük sem volt a pole pozícióra, még Lewis Hamilton is beférkőzött eléjük. A 4. helyet megszerző Fernando Alonso állítja, nem érte őket váratlanul az eredmény.

"Nem vagyunk meglepettek, sem csalódottak, éppen ellenkezőleg. A rajtrács körülbelül a várakozásainknak megfelelően alakult, ha figyelembe vesszük a tegnapi edzéseket. Gondoltuk, hogy a Red Bullok 3-4 tizeddel gyorsabbak lesznek nálunk, ami meg is történt, és (Lewis) Hamilton is remekül ment - különösen az első szektorban - így közénk férkőzött" - mondta a spanyol, aki a Ferrari szokásosan erős versenytempójában bízik.

"Ha száraz lesz a verseny, akkor 25 százalék esélyünk van a győzelemre, ha pedig esik, ennél kicsit kevesebb - de csak azért, mert eddig esőben a többiek jobbnak bizonyultak nálunk. Talán holnap változhat a helyzet, soha nem lehet tudni. Még mindig a dobogó a célom, de ha esélyem lesz a győzelemre, nem kell kétszer kérni."

A maranellói gárda számára idén folyamatosan gondot okoz a gumik felmelegítése, így a szokatlanul hűvös időjárás sem könnyítette meg a dolgukat. "Ha lett volna választásunk, biztos vagy 10 fokkal megemeltük volna a hőmérsékletet, de hát erre nincs lehetőségünk" - magyarázta Pat Fry, a csapat vezető versenymérnöke.

A szakember arról is beszélt, hogy bár a gumik kopása nagyon csekély, holnap nem biztos, hogy az egy kiállásos stratégia lesz a célravezető. "Figyelembe kell venni a két keverék közötti nagy teljesítménykülönbséget: bár nagyon kevéssé kopnak, nem biztos, hogy nem jobb megoldás beiktatni még egy kerékcserét, hogy minimalizáljuk a kemény keveréken töltött körök számát" - tette hozzá.

A Pirelli abroncsai egyébként szokás szerint Felipe Massának okoztak nagyobb problémát, aki ezért már a Q1-ben elhasznált egy szett lágy gumit. Véleménye szerint azonban ennek a Nürburgringen nem lesz sok jelentősége.

"Biztos vagyok benne, hogy ha 10 fokkal melegebb lett volna, nem panaszkodnék! Különösen a közepes keverékekkel szenvedtünk egy kicsit, ezért használtam el rögtön egy garnitúra lágy gumit a Q1-ben. Ezen a pályán az abroncsok kopása nagyon csekély, így ezzel nem vesztettünk sokat, a verseny tekintetében sem" - mondta.