Vágólapra másolva!
A legutóbbi Brit Nagydíj győztese szerint a Ferrarinak és neki mostantól több kockázatot kell vállalnia a futamgyőzelmekért, hogy életben tartsák a világbajnoki reményeket.

A Ferrari spanyol versenyzője idén csak egyetlen versenyt nyert meg, és már 92 pont hátrányban van Sebastian Vettellel szemben. Egyetlen célja, hogy valahogy életben tartsa világbajnoki reményeit, ehhez pedig csak további futamgyőzelmeken át vezethet az út.

"Egyenként fogunk megbirkózni a versenyekkel, annyit próbálunk megnyerni, amennyit csak lehetséges" - nyilatkozta Alonso a Ferrari weboldalának. Ez azt is magában foglalja, hogy kicsit több rizikót vállalunk majd, amiért lehet, hogy drága árat fogunk fizetni, de nincs más választásunk. Egyáltalán nem adjuk fel, de nem gondolhatunk a bajnokságra: ahogy Luca (di Montezemolo, a Ferrari elnöke - a szerk.) mondta tegnap Maranellóban, megpróbálunk két lábbal a földön maradni."

A Ferrari hozott néhány fejlesztést az autó hátuljára a Brit Nagydíjra, ezek Alonso szerint azonnal észrevehető javulást hoztak az autó viselkedésében.

"Volt néhány fontos fejlesztés az autón, ami azt jelenti, hogy most könnyebbnek érződik a vezetése, sokkal jobban tapad az aszfalthoz, mint korábban, különösen a gyors kanyarokban" - tette hozzá Alonso. Ez azt jelenti, hogy több az aerodinamikai leszorítóerő, leginkább ez volt az a terület, ahol a fő vetélytársaink mögött kullogtunk."

Alonso szerint a befújt diffúzorok németországi visszatérése nem lesz nagy hatással a Ferrari teljesítményére.

"Nem gondolom, hogy a motorvezérlések megváltoztatása tényező lett volna: a pályának azokon a részein voltunk gyorsabbak, ahol praktikusan nem kell fékezni, ez azt jelenti, hogy az aktuális autónk megy jól" - mondta Alonso.