Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint a befújt diffúzorok betiltása nem befolyásolta a Brit Nagydíj végeredményét. Hasonlóan gondolja Sebastian Vettel is.

Fernando Alonso a Ferrari első idei győzelmét aratta a Brit Nagydíjon, a spanyol megérdemelten előzte meg mindkét Red Bullt. Kicsit beárnyékolja a maranellóiak sikerét, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntése értelmében ez volt az egyetlen verseny idén, amelyen nem lehetett használni a befújt diffúzorokat, mivel a sport érdekében a Ferrari is bólintott, a következő futamtól várhatóan visszaáll az eddigi rend.

A Red Bull és a McLaren is állítja, hogy a tiltás befolyásolta az autók teljesítményét, Alonso szerint azonban a diffúzorügynek nincs köze győzelméhez. "Szerintem semmit nem jelentettek" - mondta a diffúzorokról Alonso. "Láttunk egy McLarent, amely az utolsó pillanatig küzdött a dobogóért. A Red Bullok és mi harcoltunk a többi pozícióért, ahogy az előző, valenciai versenyen is. Nem láttam semmilyen Force Indiát, Saubert vagy bárkit a dobogóesélyesek között a szabályváltozások miatt, többé-kevésbé mindenkinek ugyanannyit jelentett a dolog."

A világbajnokságot toronymagasan vezető Sebastian Vettel sem érzékelt nagy különbséget. "Versenyzőként mi ezt nehezen tudjuk lemérni, viszonyítani is nehézkes, mert a silverstone-i pálya teljesen más karakterisztikájú, mint az eddigiek. Ahogy Fernando is mondja, vezetésben, vezetési stílusban nem okozott nagy különbséget a diffúzorok betiltása, nem kellett sokat változtatnom, úgyhogy a hatás nem lehetett túl nagy. Itt-ott biztos veszítettünk kicsit, de összességében nem történt semmi különös."