Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint Silverstone-ban végérvényesen eldől, megállíthatja-e valaki az idén hat győzelmet bezsebelő Sebastian Vettelt. Ha nem hibázik, nehéz dolguk lesz.

Bár Sebastian Vettel az idény feléhez közeledve már 77 pontos előnyt gyűjtött össze a pontversenyben, riválisai még látnak némi esélyt a befogására. Fernando Alonso szerint a hétvégi Brit Nagydíj vízválasztó lesz: ha itt sem tudják elkapni a címvédőt, búcsút inthetnek világbajnoki álmaiknak.

"Szerintem meg kell várnunk, hogy a McLarennek vagy a Ferrarinak sikerült-e jelentős fejlődést elérnie, és felvehetjük-e a versenyt a Red Bull-lal" - vélekedett a spanyol. "Ezzel az autóval túl dominánsak voltak a bajnokság eddigi részében. Szerintem Seb nyolc verseny alatt nyolc győzelmet is bezsebelhetett volna, ha nem hibázik - Kanadában és Kínában kicsit túl óvatos volt."

A ferrarisok számos újítással - többek között új hátsó szárnnyal, kipufogóval és padlólemezzel - érkeztek a Silverstone-ba, ráadásul a paddockban uralkodó vélekedés szerint a befújt diffúzor használatára vonatkozó új szabályozás is az ő malmukra hajtja majd a vizet.

"Remélhetőleg itt, Silverstone-ban tudunk változtatni a jelenlegi helyzeten, ami a teljesítményünket illeti, aztán majd meglátjuk. Mindig megvan remény, a motiváció, hogy minden versenyen a győzelemért hajtsunk, de nyilvánvalóan előrelépésre van szükségünk" - mondta Alonso.

Ugyanakkor ő is elismerte, hogy a Ferrari elmúlt versenyeken mutatott bíztató formája még nem elég az üdvösséghez: ha Vettel keze nem remeg meg, szinte lehetetlen lesz megállítani. "Szükségünk van néhány hibára Sebastiantól, hogy behozzuk a lemaradást, mert ha nem esik ki, vagy nem hátráltatják technikai problémák, nehéz dolgunk lesz" - tette hozzá.