Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint nem várható a Ferraritól, hogy a közeljövőben egy szintre kerüljön a Red Bullal, ehhez legalább két hónapra van szükség.

Fernando Alonso ugyan a második helyen zárt a valenciai Európa Nagydíjon, a spanyol pilóta szerint a Ferrarinak mégis sokat kell még dolgoznia azért, hogy utolérje az éllovas Red Bullt. Alonso úgy számol, hogy legalább két hónap kell az erőviszonyok kiegyenlítődéséhez, ami újabb jelzés arra, hogy már lemondott a világbajnoki címről.

"A szezon kulcsfontosságú részéhez érkeztünk" - írta Alonso blogjában. "Ahogy az elmúlt három versenyen látszott, haladunk előre, de most egy olyan pályán kell bizonyítanunk, amely a monacóitól, montrealitól és valenciaitól teljesen eltérő karakterisztikával bír. Silverstone sokkal inkább kedvez riválisainknak, nagy leszorítóerőt követel a pálya, ezen a területen pedig lemaradásban vagyunk."

"Lesz néhány új alkatrészünk, de ettől még nem merném kijelenteni, hogy ki tudjuk egyenlíteni a különbséget. Reálisan kell néznünk a dolgokat és el kell fogadnunk, hogy legalább két hónap kell ehhez. Folytatnunk kell a kemény munkát, fejlesztenünk kell az autót és jönni fog az első győzelem is. Hogy mikor? Nincs kristálygömböm, hogy erre biztos választ adjak."