Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a monacói esetből kiindulva nem tulajdonít nagy jelentőséget pénteki edzéselsőségének, és számos vezetői hibát vár a hétvégén. Felipe Massa versenyképesnek érzi a Ferrarit.

Idei legjobb pénteki edzésnapját teljesítette a Ferrari Montrealban, ahol Fernando Alonso délelőtti 2. helye után délután már a leggyorsabbnak bizonyult, Felipe Massa pedig egy 4. és egy 3. hellyel végzett. Az olaszok ennek ellenére nem akarják elbízni magukat.

"Mindenképpen az egyik legjobb péntekünket teljesítettük - nem gyakran látjuk az autóinkat az első öt helyen -, de az is igaz, hogy Monacóban csütörtökön és szombaton is mi voltunk a leggyorsabbak, az időmérőn mégis 9 tizedes hátrányban találtuk magunkat a Red Bullhoz képest" - mutatott rá Alonso, aki a McLaren mellett a Mercedest is az élmezőnybe várja a hétvégén.

A spanyol úgy véli, a következő két napban is láthatunk majd a maihoz hasonló kicsúszásokat és baleseteket a poros montreali pályán. "Nehéz ilyen körülmények között vezetni, és van három-négy olyan hely, ahol a legkisebb hiba következtében is a falban kötsz ki. Szerintem a versenyen a biztonsági autó is szerephez jut majd" - vélekedett.

Csapattársához hasonlóan elégedetten nyilatkozott Felipe Massa is, akinek ezúttal a gumikra sem volt panasza. "Jól alakult a napunk, talán ez volt a legjobb péntekünk a szezon kezdete óta. Az autó versenyképesnek tűnik, és a balansz sem rossz, első edzésnaphoz képest" - mondta. "A gumik jól működnek, és a kopás sem durva, így nem számítok túl sok kerékcserére a versenyen" - tette hozzá.

A második edzés végén gyakran előkerülő piros zászló mindkét versenyző munkáját megzavarta, és kénytelenek voltak módosítani az előre tervezett programon, így egyelőre kevés információval rendelkeznek a szuperlágy gumikról. Pat Fry vezető versenymérnök arról számolt be, hogy a csapat egész nap feszített tempóban dolgozott, a piros zászlók mellett a Pirelli új közepes abroncsainak tesztelése is plusz nehézséget jelentett számukra.

"Ennek következtében minden eddiginél bajosabb megítélni az eredményeket, főleg, mivel senki sem tudta kihozni a maximumot a szuperlágy keverékből" - mondta. "Abból, amit láttunk, úgy tűnik, hogy az autónk meglehetősen versenyképes ezen a pályán. Vasárnapra esőt jósolnak, így egy további ismeretlen tényezőt kell észben tartanunk, amikor majd meghozzuk a végső döntést a beállításokról."