Vágólapra másolva!
A spanyol úgy véli, a kanadai pályán éppen az aerodinamika kevésbé fontos, amit a Ferrari Achilles-sarkaként tartanak számon.

Fernando Alonso idén eddig éppen a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon került a legközelebb a győzelemhez, s úgy véli, a Ferrari Kanadában hasonlóan erős lehet, mert egyrészt ugyanúgy a szuperlágy és lágy gumikat fogják használni, mint a hercegségben, másrészt a szokásosnál kevésbé fontos az aerodinamika.

"Noha vannak rajta elnyújtott egyenesek, a kanadai pálya azoknak az autóknak kedvez, amelyek anélkül tudnak átugratni a kerékvetőkön, hogy felborulna a balanszuk, és a lassú kanyarokból jól gyorsítanak ki" - idézi Alonsót a Ferrari hivatalos honlapja. "Ezek éppen a 150° Italia erősségei közé tartoznak."

"Az aerodinamikai hatékonyság, amely pillanatnyilag az Achilles-sarkunk, kevésbé fontos itt, ezért arra számítunk, hogy nagyobb esélyünk lesz az élen küzdeni."

Alonso a tavalyi Kanadai Nagydíj után is úgy érezte, hogy többet érdemelt volna a 3. helynél, és kissé csalódott amiatt is, hogy két héttel ezelőtt, Monacóban csak másodikként ért célba.

Forrás: AFP

"Tíz nappal ezelőtt, Monacóban a győzelemre is lett volna lehetőségünk. Jó is lett volna nyerni, mert ez már borzasztóan régóta nem sikerült"- mondta a spanyol, aki a tavalyi Koreai Nagydíjon aratta eddigi utolsó, 26. győzelmét. "Ez azonban továbbra is nagyon nehéz, mert a McLaren és a Red Bull rendkívül erős. Azért nem kell feladnunk."

Alonso, akinek a listavezető Sebastian Vettelhez képest már 74 pont a hátránya az összetettben, nehezen ugyan, de még a vb-címet is elérhetőnek tartja.

"A szezon második harmada kezdődik, és a világbajnokságban nem túl kedvező a helyzetünk" - ismerte el. "Igaz, hogy még sok verseny van hátra, de egyértelmű, hogy valamilyen gyorsítót kell találnunk ehhez bajnoki küzdelemhez, ha több pontot akarunk szerezni."