Vágólapra másolva!
A Ferrari extesztpilótája, Marc Gené szerint Fernando Alonso a legjobb pilóta azok közül, akikkel eddig együtt dolgozott a Ferrarinál, beleértve Schumachert és Räikkönnent is.

A 2004-től 2010-ig a Ferrari tesztpilótájaként dolgozó, jelenleg a Peugeot Le Mans-csapatában versenyző Marc Gené a spanyol El Mundo lapnak nyilatkozott az olasz istállóról.

"Megerősíthetem, hogy Felipe (Massa) és Fernando (Alonso) rendelkezésére 100 százalékban azonos alapanyagok állnak. Ha Fernando eredményei jobbak, az az ő magas szintje miatt van így."

"Nem tudom megítélni, hogy annak idején milyen munkát végzett a Renault-nál és a McLarennél; én már olyan világbajnokokkal dolgoztam együtt, mint Schumacher, Villeneuve, Räikkönen, de a legjobban Fernando nyűgözött le " - mondta Gené.

"Mielőtt megérkezett a Ferrarihoz, nagy elvárásaim voltak vele eszemben, de most már, hogy tanulmányoztam és dolgoztam is vele, elmondhatom, hogy túlteljesítette az összes elvárásomat."

Gené szerint a Ferrarinak nem kellene abbahagyni az idei autó fejlesztését annak érdekében, hogy jövőre ütőképesebb autóval állhasson elő.

"Igaz, hogy a Red Bull előnye jelentős, még akkor is, ha sok verseny van még hátra. De nincs olyan hátrány, amely ledolgozhatatlan lenne, különösen a Ferrari számára."

"Ha igaz, hogy a szabályok csak minimálisan fognak megváltozni jövőre, akkor hasznos, ha az idei autót továbbfejlesztjük, mivel a fejlesztéseket felhasználhatjuk majd a jövő évi autón is. A Ferrari filozófiája az, hogy nem adjuk fel, amíg még van matematikai esélyünk" - tette hozzá.