Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája úgy döntött, hazaköltözik Spanyolországba, hogy többet lehessen együtt rokonaival és barátaival. Döntése mintegy 15,5 milliárd forintba került, hazájában ugyanis ennyivel több adót kellett befizetnie, mint eddig Svájcban.

Alonso korábban a Genfi-tó partján, majd Luganóban rendezte be otthonát, ezt többek között a kedvező svájci adórendszer indokolta. Most azonban úgy döntött, hazaköltözik, mert több időt szeretne együtt tölteni családjával és barátaival, ezért visszatért Oviedo környékére. A kétszeres világbajnok pilóta közel 15,5 milliárd forintnyi összegről volt kénytelen lemondani mindezért, ennyit kellett adó formájában befizetnie - értesült az angol Mirror című bulvárlap.

"Boldog vagyok, hogy itthon lehetek, és örömmel fizetek, nem vagyok szegény, csak most már egy egész kicsit kevésbé gazdag" - mondta hazatérése után Fernando Alonso a brit The Mirrornak adott interjúban. A 80 millió dollárnyi összeg biztosan nem terheli meg a Ferrari pilótáját, aki a Spanyol Nagydíj előtt hosszabbított szerződést csapatával közel 250 millió dollár értékben.

Forrás: Ferrari