Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol pilótája 2016-ig meghosszabbította szerződését az olaszokkal. Az idén harmincéves versenyző azt reméli, hogy a Ferraritól mehet "nyugdíjba".

"Örülünk, hogy sikerült hosszú távú megállapodást kötnünk egy olyan pilótával, aki még a legrosszabb körülmények között is csak a győzelemre koncentrál" - nyilatkozta Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke. Az idén harmincéves Fernando Alonso szerződése eredetileg 2012-ig szólt, szerdán azonban bejelentették, hogy négy évvel meghosszabítják tavalyi igazolását.

"Fernandóban minden megvan ahhoz, hogy a Ferrari történetének fontos szereplőjévé váljon, remélem, hamarosan újabb győzelmekkel gazdagít minket" - tette hozzá Montezemolo. "Boldog vagyok, hogy sikerült mindezt elérni, nagyon jól érzem magam a Ferrarinál, ők a második családom! Számomra természetes volt, hogy aláírom a szerződést ilyen hosszú távra, hiszen nincs kétségem a felől, hogy itt fejezem be a pályafutásomat, ha egyszer eljön az ideje" - nyilatkozta a bejelentés után Alonso.

Forrás: AFP