Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy véli, hogy harcban lehet a világbajnoki címért, ha a Ferrari a folytatásban is olyan teljesítményt nyújt, mint Törökországban.

Törökországig nem volt túl rózsás hangulatban a Ferrari: az elbaltázott szélcsatornás fejlesztések miatt nem volt versenyképes az istálló. Beváltak viszont az Isztambulra tartogatott fejlesztések, Fernando Alonso harmadik lett, ráadásul sokáig a második helyen autózott Sebastian Vettel mögött.

Alonso a Török Nagydíjon mutatott produkcióra alapozva már hisz abban, hogy idén is harcban lehet a világbajnoki címért. "Szeretek játszani a számokkal" - nyilatkozta Alonso a Ferrari weboldalán. "Kiszámoltam, hogy tavaly ugyanezen a négy versenyen csak 28 pontot szereztem szemben az idei 41-gyel. Igaz, hogy most az 52 pontos hátrány sokkal nagyobb, mint a tavalyi negyedik verseny után volt (11 pont), de jól emlékszem, hogy Silverstone után 47 pont volt a lemaradásunk és már csak nyolc verseny volt hátra."

"Most 15 versennyel állunk a befejezés előtt. Csak az eredmények számítanak és végre felállhattunk a dobogóra: folyamatosan ezt kell tennünk és akkor harcolhatunk a vb-címért. Az isztambuli harmadik hely fontos volt a csapat hangulata szempontjából, mindannyian elégedetlenek voltunk a rajttal. Természetesen a harmadik hellyel sem dőlhetünk hátra, az időmérőn sokat kell javulnunk, remélhetőleg a Barcelonára szánt fejlesztések segítenek ebben."

Forrás: AFP

Felipe Massa is elégedett a Ferrari fejlődésével. "Az aerodinamikai fejlesztések egyértelműen növelték teljesítményünket, ami jól látszik abból, hogy Fernando megszerezte az első idei dobogós helyünket" - mondta Massa. "Kevésbé szenvedtünk az időmérőn, a szokásosnál is nagyobbat léptünk előre vasárnap, ami szintén bizonyítja, hogy az autó fejlődik."