Vágólapra másolva!
Az isztambuli rajtnál senki sem produkált különlegeset, de mégis történt egy-két helycsere. Hamilton ismét a saját forrófejűsége áldozata lett, míg Alonso ügyesen csapott le a lehetőségekre.

Az isztambuli első két kör izgalmas lett, de nem a rajt miatt. Ezúttal a mezőny viszonylag egyszerre jött el a rajtrácsról, csupán egy-két versenyző tudott javítani, de az első kanyarokban mégis volt bőven helycsere.

A Török Nagydíj első két köre

Sebastian Vettel és Nico Rosberg tökéletes rajtot vett, Rosbergnek csupán egy pillanatig kellett figyelnie arra, hogy Mark Webber elé kerüljön. Webber veszte az lett, hogy a pálya piszkos oldalán egy kicsit kiforgott a kereke a rajt pillanatában, nem tudott jól elgyorsulni. Rosbergen látszott, hogy gond nélkül lehagyja, ezek után Webbernek csak a belső ívet kellett fognia, ezt okosan meg is oldotta.

Lewis Hamilton jobban kapta el a rajtot, mint Webber, de ő is a jobb oldalra, az ideális ív felé húzódott, hogy ne hagyjon annyi helyet a tisztább íven rajtolóknak. Itt rövidebb féktávot lehet venni, de ha valaki a belső íven van, az jobb helyzetből tud elfordulni. Hamilton hiába tudott féktávon beérni Webber mellé, abban a kanyarban nem volt esélye előzni. A kigyorsítást jobban eltalálva mégis tudott támadni, de a türelmetlensége lett a veszte: a következő balosban a koszos ívre elsodródva esélye sem volt gyorsan kanyarodni, még bukott két helyet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Vettelnek sima rajtja volt

Button ugyan lerajtolta Alonsót, de csak mellé tudott kerülni, a féktávon nem volt elég kemény, így ideális íven Alonso kívülről visszajött, pedig ezt nagyon nehéz jól végrehajtani. Vitalij Petrov is nagyon jól kapta el a rajt pillanatát, de a célegyenes végi féktávon ő is kicsit bizonytalan volt, így Schumacher be tudott bújni mellé belül. Hátrébb Sutil fogott még ki jó rajtot, de Massa határozottan maga mögött tartotta az egyes kanyarban.

Összességében nem láthattunk kirívóan jó és nagyon rossz rajtot sem, de Button és Petrov egy kicsit túl óvatos volt az egyes kanyarban.