Vágólapra másolva!
Idén először ért el dobogós helyezést a Ferrari: Fernando Alonso sokáig a második helyen autózott, a futam végén azonban visszacsúszott a harmadik helyre Webber előzése után. Az eddigi eredmények után a Ferrarinak mégis előrelépést jelent a törökországi verseny.

"Nagyon jó hétvégénk volt, az autó sokkal jobb volt, mind az első három futamon. Végre élvezhettem is a versenyzést, küzdhettünk a dobogós helyezésért. Voltam második is, de az a lényeg, hogy végre itt vagyunk a dobogón. Egy kis időt vesztettünk Rosberg mögött a futam elején, de Sebastiannal nehéz lett volna versenyezni, csak a második helyért volt érdemes harcolni. Volt egy kis gondom a gumikopással, de végül sikerült Markot megelőznöm, aztán a verseny vége felé ugyanez történt, csak fordítva. Akkor már az én gumim kopottabb volt, és a hátsó szárnyat is használta, ez teljesen rendben is volt, már az is eredmény, hogy egyáltalán harcolhattunk a Red Bull-lal, legközelebb újra megpróbáljuk" - mondta Alonso a futam utáni hivatalos sajtótájékoztatón.

A kétszeres spanyol világbajnoknak ez az idei legjobb és egyben első dobogós eredménye, csapattársa, Felipe Massa a 11. helyen végzett a Török Nagydíjon.

Forrás: AFP