Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a rosszul sikerült szezonkezdet ellenére is bízik benne, hogy a Ferrari harcban lesz a világbajnoki címért.

Noha a Ferrari erősnek tűnt a téli F1-es teszteken, az első három versenyen nem volt igazán versenyképes az istálló. Fernando Alonso és Felipe Massa sem állhatott még dobogóra, melynek oka, hogy a Ferrari téves szélcsatornás adatokra építkezett.

Alonso hátránya már 42 pont az éllovas Sebastian Vettellel szemben, Massa lemaradása 44 pont. A spanyol a nehézségek ellenére is hisz abban, hogy a Ferrari összekapja magát. "Teljesen világos, nem úgy kezdtünk, ahogy mi és a rajongóink remélték" - mondta Alonson. "Tudjuk, hogy a teljesítményünk jelenleg nem elég jó, de annak is tudatában vagyunk, hogy ez gyorsan változhat."

"Bízom a csapatban, mindenkiben érzem az akaraterőt a visszavágásra. A múltban már tapasztaltam, először ellenfélként, aztán csapattagként, hogy a Scuderia milyen visszatérésekre képes. Jól emlékszem 2006-ra a Renault-nál: a szezon első felében nagy előnyt építettem fel, de a Ferrari Schumacherrel olyan szenzációs fejlesztési munkát végzett, hogy két futammal a vége előtt megelőzött."

Forrás: AFP

"De ott van az előző év is, amikor többször javasolták nekünk, hogy koncentráljunk 2011-re. De nem omlottunk össze és még az utolsó versenyen is volt esélyünk a bajnoki címre. Elcsépeltnek hangzik, de igaz: soha ne add fel a Forma-1-ben!"