Vágólapra másolva!
Fernando Alonso azért nem tud komoly eredményeket elérni a Ferrarival, mert gondjai vannak a versenyautóval - nyilatkozta Flavio Briatore, a Renault volt csapatfőnöke.

"Nagyon fontos a pilóta személye, de az autó még inkább az - mondta Briatore a Sky Sport tv-csatornának. - Hiába küzd keményen Fernando, ha a Ferrari nem 'engedelmeskedik'. Az istálló legnagyobb problémája maga az autó."

A volt csapatfőnök szerint a lemaradás oly jelentős, hogy a csapat legfeljebb a harmadik helyért harcolhat. "A Ferrari nehéz napokat él át, és meg kell találnia a megoldást a problémákra. A Red Bull előnye jelentős, a hatodik vagy a hetedik futam után már a zsebében lesz a világbajnokság" - tette hozzá.

Az eddigi három verseny közül a vb-címvédő német Sebastian Vettel kettőt megnyert, legutóbb, vasárnap Sanghajban pedig második lett. A pontversenyt fölényesen, 21 pont előnnyel vezeti Lewis Hamilton előtt. A két ferraris versenyző még nem végzett dobogós helyen, Alonso 42, Massa pedig 44 ponttal marad el a világbajnoktól. A spanyol pilóta Briatore irányításával 2005-ben és egy évvel később is világbajnokságot nyert a Renault-val.