Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint a Ferrari három kiállásos taktikával sem végzett volna előrébb a Kínai Nagydíjon. Felipe Massa örül saját eredményének.

Sanghajban sem sikerült világra szóló eredményt elérnie a Ferrarinak, Felipe Massa a hatodik, Fernando Alonso a hetedik helyen zárt a Kínai Nagydíjon. A spanyol szerint az utólag jobb választásnak tűnt három kiállásos taktikával sem végzett volna előrébb a csapat, mert az autó nem elég gyors.

"A leggyorsabb autóval könnyű kiválasztani a helyes stratégiát, ugyanez lassú autóval nehéz" - mondta Alonso, aki utólag akár még büntetést is kaphat, mert tiltott helyen használta az állítható hátsó szárnyat. "Webber ma ráadásul megmutatta, hogy az időmérő nem is annyira fontos. Ami számít, hogy a gumik jól kopjanak és jó legyen a taktika. Jó autóval, mint amilyen a Red Bullé, minden könnyű, két vagy három kiállással is összejöhet a dobogó."

"Minden tekintetben javítanunk kell az autón. Nem hiszem, hogy sokat változtatott volna, ha három kiállással megyünk, az előttünk végzett csapatoknál sokkal lassabbak voltunk, így az eredmény ugyanez lett volna. Nem volt különösebb problémánk, egyszerűen a verseny egyik fázisában sem voltunk elég gyorsak, emiatt pozíciókat veszítettünk. Voltak olyan pillanatok, amikor jól álltunk, és mások, amikor az ellenfelek puskagolyóként jöttek hátulról."

"Rossz volt a rajtom, Felipe meg tudott előzni, és majdnem egy Force India is, aztán jót csatáztam az első körben. Az első kiállásom után sok időt vesztettem Schumacher mögött, lemaradtam a vezető csoporttól. Aztán a verseny végén megint vele csatáztam, de már fordított sorrendben. Jó volt, de jobb lett volna a dobogóért küzdeni, mint a hetedik helyért. A versenytempónk túl lassú volt ma."

"Nyilvánvaló, hogy az aerodinamika az Achilles-sarka az autónak jelenleg, ezen kell most a legtöbbet dolgoznunk. Nyolc napja Malajziában voltak pozitív jelek, de itt, Kínában nem. Az autónk nem változott, miközben a többiek jobbak lettek."

Forrás: AFP

Massa valamivel többet hozott ki a kétkiállásos taktikából, de így is csak egy pozícióval zárt csapattársa előtt. "Nagyon, nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel" - nyilatkozta a brazil. "Idén ez volt a legjobb versenyem, tavalyról sem emlékszem sokkal több hasonlóra. Kár, hogy ez csak ennyire volt elég, de jobb eredmény a mai versenyben nem volt benne. Akik előttem végeztek, a helyes stratégiát választották. Minden autó könnyedén előzött meg, Sebastian Vettel is csak az enyémhez hasonló taktikája miatt nem nyerhetett, nagyjából ugyanolyan tempóban mentünk, mint ő."

"Úgy tűnik, az időmérő után egy másik autót fedeztünk fel: tegnap nem voltunk versenyképesek, ma meg az élen állókkal küzdöttünk a végéig. Sajnos a kemény gumikkal már nem tudtam a végén tartani a pozíciómat. Ki kell találnunk, hogy javíthatunk az autón, különösen az időmérőkön" tette hozzá a brazil.

Forrás: Ferrari