Vágólapra másolva!
Fernando Alonso az ötödik, míg csapattársa Felipe Massa a hatodik rajtkockát szerezte meg a szombati időmérőn, így mindketten a harmadik sorból vághatnak neki vasárnap a Kínai Nagydíjnak.

"Őszintén szólva nem reméltem többet, mint amit elértünk az időmérőn. Az ötödik és a hatodik helyezések nagyjából a maximumot jelentik, amit a jelenlegi felállásból ki tudunk hozni. A Red Bull és a McLaren nem okozott számunkra meglepetést, azonban a Mercedes fejlődése megnehezíti a dolgunkat" - nyilatkozta az időmérő után a kétszeres spanyol világbajnok, aki azt is elárulta, hogy pénteken kipróbáltak pár új alkatrészt, azonban ezeket még nem fogják tudni bevetni a vasárnapi versenyen, az "áttörést" a törökországi végére várja a Ferrari istállója.

"Egy kicsivel jobban sikerültek most a dolgaim, mint Malajziában, de sajnos még mindig elég hátul vagyunk a rajtrácson. Vettel helyezése nem okozott meglepetést, Webberé viszont annál inkább. Nagyon bízom benne, hogy akárcsak Malajziában, a verseny alatt is javul majd a teljesítményünk az edzéseken elért eredményekhez képest és a dobogóért harcolhatunk. A pálya állapota sokat javult péntekhez képest, jobb a tapadás, kevésbé csúszik rajta az autó, ezáltal a gumik is kevesebb extrém terhelésnek vannak kitéve, így ez is kulcsfontosságú lehet, amikor a holnapi versenytaktikánkat állítjuk össze" - olvasható Felipe Massa nyilatkozata a Ferrari hivatalos közleményében.

Forrás: AFP