Vágólapra másolva!
A hírek szerint Luca di Montezemolo hamarosan otthagyja Marinellót, és politikai karrierbe kezd. A Ferrari elnöke megerősítette a hírt, és ennek kapcsán megnevezte a saját F1-es "kabinetjét" is.

Olasz lapinformációk szerint Montezemolo az olasz miniszterelnöki bársonyszékért küzdene meg Silvio Berlusconival. A Ferrari első ember most a La Gazzetta dello Sportnak megerősítette a hírt, bár elsőre elviccelte a dolgot. "Hogy én politikus? Rendben, ha Alonso lesz a miniszterelnök" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Montezemolo. "Azért szeretném őt, mert hihetetlenül erős jellem, optimista, de mégis két lábbal a földön jár"- tette hozzá, majd megnevezte a "főminisztereket" is. "Vettel, aki okos és gyors, Rosberg, aki távol tartja tőlünk Schumachert, Sergio Perez, aki hihetetlenül tehetséges, és Hamilton, aki egy nagy bajnok."

Érdekes, hogy a Forma-1-es kormányból hiányzik Felipe Massa, akinek az év végén lejár a szerződése a Ferrarinál. Montezemolo három korábbi pilótára is utalt, akik még helyet kapnának képzeletbeli kabinetjében: "Lauda, aki soha nem fizetett semmiért, még egy üdítőért sem, Schumacher, aki soha nem adta fel, és Senna, akinek nagy álma volt, hogy a Ferrariban versenyezzen, ám ez sajnos soha nem valósulhatott meg."

Az olasz istálló első embere azért komolyabb témákról is beszélt, többek között az eddigi gyenge Forma-1-es szereplésről. Szerinte nincs reális esélye annak, hogy a 150 Italia győzelmet arasson Sanghajban. "Várok némi javulást, de nagyon nehéz változtatni a helyzeten egy hét alatt" -mondta Montezemolo. Hozzáfűzte, továbbra is ellenzi a "modern" Forma-1-et, különösen az aerodinamika jelentőségének növelését. "Mi autókat gyártunk, és nem repülőgépeket vagy műholdakat!" A Ferrari-vezér elismerte, támogatja, hogy a csapatok újra külön-külön teszteljenek, "biztonsági okokból és hogy biztosítsák a fiatalok fejlődését." Az elnök természetesen kitért Alonso és Hamilton hétvégi ütközésére, ami után mindkét pilóta húsz-húsz másodperces büntetést kapott. "Nem kell ezt ennyire túlreagálni, egyszerűen csak egy nagy csata volt"- fogalmazott az elnök.