Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Fernando Alonso is elfogadta a Maláj Nagydíjon kapott húsz-húsz másodperces büntetését.

Kicsit keményen viaskodott egymással Fernando Alonso és Lewis Hamilton a Maláj Nagydíjon, ezért utólag mindketten húsz-húsz másodperces büntetést kaptak. Hamilton azért, mert egynél többször változtatott irányt a célegyenesben, Alonso pedig azért, mert hátulról nekiment ellenfele autójának.

A versenybírói meghallgatás után mindkét pilóta jelezte, hogy elfogadja az ítéletet, Hamilton tudta is, hogy meg fogják büntetni. "Nem lepődtem meg, tudtam, hogy büntetést kapok" - mondta Hamilton. "Mindig a legrosszabbra készülök. Ez egyébként csak egy pont, ettől nem érzem magam rosszabbul a hétvégével kapcsolatban."

"Ilyen a versenyzés, nem vitatkozom a büntetéssel. Egynél többször nem lehet irányt változtatni: nem mondanám, hogy szerintem ez veszélyes, de ez a szabály. A húsz másodperc nem is rossz ezért. Ami Fernandót illeti, ő is húsz másodpercet kapott, de ez az ő pozícióján nem változtatott. Nem egy igazi büntetés, de még egyszer, ilyen a versenyzés."

"Nem változtatott a pozíciómon, úgyhogy nem nagy dráma" - fogalmazott már Alonso a büntetésről. "Versenybaleset volt, próbáltam előzni és összeértünk. Az első szárnyam eltört, ezért újra ki kellett állnom a bokszba, így a dobogó esélyét szalasztottam el. A döntéseket nem mi hozzuk, csak a versenyzés a dolgunk, legközelebb remélhetőleg mindketten gond nélkül érünk célba."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=pYnMRecVVxECugWh