Vágólapra másolva!
 Nem sikerült a várakozásoknak megfelelően a hétvégi melbourne-i futam a Ferrari számára: Fernando Alonso negyedik, míg csapattársa, Felipe Massa - a két Sauber utólagos kizárásának köszönhetően - csak a hetedik lett.

A futam után Massa elismerte, nem vált be a taktikájuk, és ezért végzett a középmezőnyben: "Sikerült jól elkapnom a rajtot, és sokáig vissza tudtam verni Button támadásait. Ezután viszont kemény keverékű gumira váltottunk, de ez később megbosszulta magát. A verseny második felében végig sok bajom volt a hátsó kerekekkel, nem tudtam tartani a pozíciómat, a végén harmadszor is ki kellett állnom kerékcserére, emiatt esetem vissza. Az új elemek viszont tökéletesen működtek"- nyilatkozta Massa a Ferrari honlapjának.

" Egy kicsit bosszant ez az eredmény, de az egész hétvégi teljesítményem is csalódás. Sokat kell dolgoznunk, hogy világosan lássuk, mi is történt, mert véleményem szerint még korántsem adtunk ki mindent magunkból"- tette hozzá.

Forrás: AFP

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is nagyon csalódott a hétvégi futam után. "Ma ismét nem nyújtottunk olyan teljesítményt, hogy a legjobbak lehessünk. Ennek ellenére értékes pontokat szereztünk - különösen Alonso, aki szenzációsan versenyzett azután, ami az első körben történt vele. Alaposan át kell gondolnunk mindent, mert Malajziában már reagálnunk kell az itt történtekre. Az első és legfontosabb probléma a leszorítóerő a kocsi elején: ki kell találnunk, miért nem tudjuk úgy kihasználni, ahogyan korábban, a teszteken. Viszont vannak biztató elemek is: jól működött a KERS, és az autó is végig megbízható volt."