Vágólapra másolva!
Oviedóban, Spanyolország Asztúria tartományának fővárosában nyitotta meg négyezer vendég előtt vadonatúj gokartpályáját a kétszeres világbajnok pilóta.

Forrás: Ferrari
Forrás: Ferrari

A gokart-komplexum neve Complejo Deportivo Fernando Alonso, ezért azon sem kell meglepődni, hogy a pálya mellett múzeumot rendeztek be, amelyben Alonso tízéves Forma-1-es pályafutását és az azt megelőző éveket lehet áttekinteni sok emléktárggyal és versenyautóval. A megnyitón jelent volt Asztúria tartomány elnöke és a spanyol autósszövetség elnöke is. Maga az aszfaltcsík 1390,5 méter hosszú, mellette még egy 2500 négyzetméteres közlekedésbiztonsági pályát is kialakítottak.

"Szeretném megköszönni Asztúria elöljáróinak a pálya elkészítéséhez nyújtott segítséget" - mondta Alonso, miután néhány kört megtett egy gokarttal. "Ma csak az aszfaltborítást próbáltam ki, az igazi megnyitóra júniusig kell várni. Ez lesz a világ egyik legjobb gokartpályája: átlagos szélessége 9-10 méter, jól megépített bokszutcája van, a kanyarokat pedig a világ leghíresebb pályáinak kanyarjairól mintáztuk, így megtalálható benne a valenciai utolsó kanyar és a suzukai S kanyar is."

Forrás: Ferrari
Forrás: Ferrari