Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint a McLaren nem olyan gyenge, mint amilyennek mondja és mutatja magát.

A téli tesztek során eddig valóban nem tűnt igazán erősnek a McLaren, Jenson Button és Lewis Hamilton is kijelentette, hogy többet vártak az autótól. Rendszeresek voltak a műszaki problémák is az MP4-26-ossal, ezért a fejlesztések a tervezettnél lassabban haladtak.

Jelenleg Button és Hamilton sem várja dobogóra a McLarent, a csapat expilótája, Fernando Alonso azonban nem hisz benne, hogy a wokingiak a középmezőnybe zuhannak vissza. "Szerintem jobbak, mint ahogyan látszik" - állította.

"A téli tesztek nem jelentenek túl sokat. Azt mondják, többre számítottak, ami az én olvasatomban annyit jelent, hogy közel lesznek a csúcshoz Ausztráliában. Amikor ott leszünk, meglátjuk, de kár arra számítani, hogy a mclarenesek a tizedik helyért küzdenek majd. Harcban lesznek a dobogóért."

Forrás: AFP

Alonso ismét aggodalmaskodott egy sort a Pirelli gumik túl gyors kopása miatt. "A Bridgestone-okkal lehetséges volt, hogy az egyenes végén teljes erőből lépjünk a fékre. Ha most ezt tesszük, blokkoljuk a kerekeket, elsősorban a hátsókat. Rosszabb a tapadás is, jóval finomabban kell kigyorsítanunk egy-egy kanyarból."