Vágólapra másolva!
Hűvös volt a viszony a Forma-1 aktuális világbajnoka és legnagyobb riválisa, a spanyol Fernando Alonso között 2010-ben.

"Volt néhány problémánk, de a kívülállók rosszul értelmezik a helyzetet. Alonsóval már megbeszéltük a dolgainkat, és most jó a kapcsolatunk. Különböző mentalitású emberek vagyunk, akik kölcsönösen tisztelik egymást" - nyilatkozta a német világbajnok a La Stampa nevű olasz lapnak.

Arra a kérdésre, hogy Alonso gratulált-e neki a világbajnoki győzelméhez, Vettel röviden válaszolt: "Nem. Abu-Dzabiban nem történt semmi, de Monte-Carlóban (a FIA díjátadóján) kezet ráztunk. Ez így normális. Ha nyersz, a többiek csalódottak, néhányuknak öt perc kell, másoknak két hét, hogy ezt feldolgozzák" - folytatta a német pilóta.

A két rivális kapcsolata 2011-ben tovább mérgesedhet, a hírek szerint ugyanis Vettel Alonso helyére pályázik a Ferrarinál.

"Szerződésem van a Red Bull-lal, jövőre pedig a csapatnak opciós joga van rám. Utána nem tudom mi lesz, de most jól érzem magam ott, ahol vagyok" - mondta Vettel, hozzátéve, hogy idén is a Ferrarit tartja a legnagyobb riválisnak, utánuk pedig a McLarent és a Mercedest.

Forrás: Red Bull Racing
Forrás: Red Bull Racing

Christian Horner csapatfőnök és Sebatian Vettel