Vágólapra másolva!
A F1 2010 nevű játékot is jelölték a Game British Video Games Awardra, amelyet a Brit Filmakadémia ítél oda az előző év legjobb videojátékainak.

2003 óta először találunk Forma-1-es játékot a jelöltek között. Akkor a Sony Formula One 2003 nevű alkotása volt versenyben, igaz, akkor még létezett külön kategória "versenyjátékok" számára. Idén a Codemasters fejlesztésében készített F1 2010 nevű játék a sport kategória díjára esélyes, olyan játékokkal együtt, mint a nagy klasszikus FIFA-széria legújabb része vagy a Gran Turismo ötödik epizódja.

A legjobb játékok tizenhét kategóriában versenyeznek, külön díjakat osztanak a játék stílusa (pl. akció, sport), illetve technikai megoldások (hangeffektusok, technikai fejlettség) szerinti kategóriák győzteseinek, és természetesen kiderül, melyik volt a tavalyi év játéka.

Forrás: Codemasters
Élethű grafikája és effektjei hozhatják meg a sikert

A díjat először 2003-ban ítélték oda, 2005-ben nem osztották ki, 2006-tól azonban ismét minden évben megrendezik a díjkiosztót. Idén március 16-án lesz Londonban, a jelöltek listája itt olvasható.