Vágólapra másolva!
Az idei szezonra való felkészülés során eddig végig megbízhatóan teljesítő Ferrari munkáját több műszaki probléma is hátráltatta a második barcelonai tesztnapon. A szombati hibák miatt Fernando Alonso nem tudta teljes mértékben végigcsinálni az előre eltervezett programot, de a megtett kilencven kör során így is sok hasznos adattal gazdagodott a csapat, főleg a Pirelli különböző keverékű abroncsainak működésével kapcsolatban.

A kétszeres spanyol világbajnok a nehézségek ellenére is pozitívan nyilatkozott a szombati napról, hiszen mint mondja, inkább a tesztek során jöjjenek elő a hibák, mint egy versenyhétvégén. "Az egyik szerelő azt mondta nekem, hogy ha a dolgok jól mennek Barcelonában, nem nyerjük meg a bajnokságot, viszont ha itt gondjaink vannak, minden másképp alakul. Reméljük, valóban ez lesz a helyzet"- nyilatkozta Alonso a barcelonai teszt helyszínén.

A 2010-es világbajnoki címet az utolsó futamon elvesztő oviedói pilóta tisztában van vele, hogy a szezon előtti teszteken látottakból nehéz pontos következtetéseket levonni, de úgy véli, hogy jelenleg a Red Bull Racing autója a legjobb, azonban legalább négy komoly riválissal kell számolniuk. "Mi, a McLaren, a Mercedes és a Renault is képes lehet a győzelemért harcolni. Nehéz a tetszek eredményei alapján jósolni, mivel tíz kilogrammal több vagy kevesebb üzemanyag, vagy kopott gumik is néhány másodperces különbséget jelenthetnek"- elemzett Alonso a Ferrari sajtóközleményében.

A tizedik F1-es idényére készülő spanyol meglátása szerint a Pirelli abroncsai kulcsszerepet fognak játszani a márciusban kezdődő évad során, mivel a tavalyi évvel ellentétben idén lehetetlen lesz szinte az egész versenytávot egyetlen készlet gumival teljesíteni.

"Itt is azt tapasztaltuk, amit az első két teszten Valenciában és Jerezben. Ha holnap kellene versenyeznünk a katalán pályán, három vagy négy bokszkiállásra lenne szükség, hogy be tudjuk fejezni a futamot, mindazonáltal az egész hétvége során sokat változna a helyzet. Az biztos, hogy a gumik kopása fogja kínálni a legjobb előzési lehetőségeket"- zárta okfejtését Fernando Alonso.